25 Şubat 2014 Salı

KEDİDİLLİ PASTA


Malzemeler;
1,5 paket kedidili

Kedidillerini ıslatmak için süt ve 1 yemek kaşığı toz şeker 
Kreması için;

3 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
5 su bardağı süt
1 paket kakaolu kremşanti
4 yemek kaşığı toz şeker

Ara malzemeleri; muz ve damla çikolata
Kelepçeli kalıbın sadece kelepçesini pasta tabağına koyun ve kenarını pişirme kağıdıyla kaplayın... Kedidillerinin uçlarının yuvarlak yerlerini kesin ki hem biraz boyu kısalsın hem de düzgün dursun daha sonra tek tek süte batırıp çıkartın ve kalıbın kenarları dolana kadar kedi dillerini dizin...
Kenarları tamamen kapandıktan sonra uçlarından kestiğiniz parçaları da ıslatıp tabana yerleştirin, kremadan biraz dökün üzerine muz dilimleri dizin damla çikolataları serpiştirin, üzerine tekrar kedidillerinden ıslatıp kremadan ilave edin tekrar muz dilimlerini dizin damla çikolataları serpiştirin ve üzerine kalan kremayı ilave edin.

Buzdolabında beklettiğiniz pastanızın üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz...
Biz, toz antep fıstığı ve hindistan cevizini tavsiye edebiliriz :)
Not...Buzdolabında bir gece bekletildiğinde çok daha lezzetli  oluyor ...  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder