9 Şubat 2014 Pazar

SUSAMLI HALKA

.

Malzemeler

1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
1 su bardağı sıvıyağ
50 gr becel
1 limonun suyu (2 parmak kadar olacak)üzeri 1 su bardağı olacak şekilde  suyla tamamlanacak .
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
susam
 Öncelikle sıvı malzemeler karıştırılır.Un yavaş yavaş ilave edilir. Çok katı olmayan bir hamur elde edilir . Üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır .Yuvarlanıp halka şekli verilir. Önce çırpılan yumurta akına sonra susama batırılır . 170 derece fırında pişirilir. Hepsi pişirildikten sonra fırın içinde bekletilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder