9 Şubat 2014 Pazar

TUZLU KURABİYE



125 gr becel
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı pul biber
4;5 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı  karbonat
susam-çörekotu
üzeri için yumurta sarısı
malzemelerle hamur yoğurulur. Açılır ve şekillendirilir.(yumurta sarısını hafif sulandırdım) önce  yumurta sarına sonra susam ve çörek otuna batırılır.Fırın tepsisine dizilir ve 170 derece fırında pişirilir.

 Hamuru parçalara ayırıp .biber ,fesleğen veya naneyle de lezzetlendirebilirsiniz.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder